Car Detailing

Bij car detailing wordt de autolak door ons gepolijst met een meer stappen methode. Dit houdt in dat de autolak gepolijst wordt met verschillende soorten polijst pasta’s om alle krasjes eruit te polijsten en de glans terug te brengen. In hoeveel stappen wij de lak polijsten is geheel afhankelijk van de staat van de lak. Meestal polijsten we de lak in 3 stappen om alle krasjes en oneffenheden eruit te krijgen.

Iedere cm van de autolak wordt gepolijst waarbij ook de moeilijk bereikbare plekken niet overgeslagen worden. Hiervoor hebben wij diverse polijstmachines die ook op moeilijk bereikbare plekken gebruikt kunnen worden.

Coatings

Na het polijsten wordt de lak behandeld met een ceramische coating. Een coating is een extra beschermlaag die vele malen harder is dan de lak zelf. Een coating is niet te vergelijken met een wax of sealant die je als consument zelf aan kan brengen. Een wax of sealant beschermd de lak ook, maar is meer een tijdelijke oplossing. Na 1 of enkele wasbeurten is de wax of sealant eraf en dient het opnieuw aangebracht te worden. Een coating is een harde laag die de lak eronder beschermd. Het wordt ook wel eens glascoating of lak verzegeling genoemd. In deze termen zit geen verschil en is alleen de naam die verschillende car detailers eraan geven. De levensduur van een coating is vele malen lange dan een wax of sealant.

Bij het gebruik van een Wax of Sealant merk je dat het vuil minder goed hecht en water er makkelijker afloopt. Bij een coating zal dit zelfreinigende vermogen nog beter merkbaar zijn, en dan ook nog voor een veel langere periode. Hoe lang een coating mee gaat is lastig te zeggen omdat het afhankelijk is van meerdere factoren. Denk hierbij aan de weersomstandigheden, het aantal km’s die er met de auto gereden wordt, of de auto met de hand gewassen wordt of door de wasstraat gaat. Echter kan er als indicatie aanhouden dat een coating ongeveer 20.000 km zijn werk blijft doen.

Ook voor gewrapte auto’s is het mogelijk om de wrap door middel van een coating te beschermen. Omdat folie zachter is dan auto lak, is hier speciale coating voor te krijgen. Wij gebruiken de coating producten van Gyeon.

Onderstaand de stappen die wij uitvoeren bij het polijsten en coaten van uw auto:

 • Voor-reinigen van de auto in meervoudige stappen
 • Handwassen met pH-neutrale shampoo
 • Deursponningen reinigen
 • Velgen en wielkasten reinigen met veilige velgenborstels en reinigers
 • Remklauwen schoonmaken
 • Drogen met ultiem zachte droogdoeken
 • Drogen met lucht
 • Reinigen met klei
 • Minimaal 3 staps polijstbehandeling
 • Eventuele chromen lijsten en delen schoonmaken en polijsten
 • Eventueel kunststof reinigen en beschermen
 • Aanbrengen van een Coating
 • Aanbrengen van een Coating op de remklauwen
 • Aanbrengen van een Coating op de velgen
 • Ramen schoonmaken aan binnen en buitenzijde
 • Banden voorzien van satijn zwarte dressing
 • Interieur wordt gestofzuigd en gereinigd

Exclusieve bescherming voor uw velgen:

Naast onze coating voor uw autolak of gewrapte auto, bieden wij ook de optie om uw velgen te voorzien van een hoogwaardige ceramische coating.

Met de wielen die de zwaarste omstandigheden op uw auto moeten doorstaan, is onze coating ontworpen om te beschermen tegen remstof, vuil, zout en tegelijkertijd een mooie glans en diepte toe te voegen.

Tevens biedt onze coating veel gemak, daar de velg zich makkelijk laat reinigen bij ieder onderhoud. Duurzaamheid bij correct onderhoud ligt op 6-9 maanden / 8000+ kilometers – veel meer dan een gebruikelijke wax!

Heeft u geen zin om dit onderhoud zelf uit te voeren? Geen probleem, wij kunnen u volledig ontzorgen. Uw velgen worden met oog voor detail en met de juiste kwaliteitsproducten behandeld waardoor u de duurzaamheid van de coating verlengd.

Mercedes G63 AMG gepolijst en gecoat

Werking Gyeon Q2 Matte Carwrap Coating

Deze Mercedes C-Klasse is gewrapt in 3M Matte Charcoal Metallic en is daarna voorzien van Gyeon Q2 Matte Carwrap Coating.

Q2 Matte is een unieke Quartz-coating gemaakt voor matte lakken en folies. De kleur van de lak wordt geoptimaliseerd zonder de matte finish van het lakwerk en de folies te veranderen.

De Q2 Matte is makkelijk aan te brengen en het lakwerk heeft maar één laag nodig. De Q2 Matte heeft zeer waterafstotende eigenschappen en heeft een uitstekende duurzaamheid op matte autolakken, van gemiddeld 12 maanden of 20.000 kilometer.

Door het gebruik van de Q2 Matte is de auto beschermd tegen kleurveranderingen en oxidatie. Het beschermt tegen sterke chemicaliën, strooizout en tegen UV-straling. De coating is resistent tegen alle soorten chemicaliën met een pH waarde van 2 tot 11.

Een volledige matte finish:
Naast het makkelijk aanbrengen van de Q2 Matte, is het grote voordeel van dit product dat het een neutrale afwerking geeft aan matte of satijnen lakken en folies. De geavanceerde siliciumdioxide (SiO2) gebaseerde formule is speciaal ontwikkeld om UV-straling en chemicaliën af te weren, gecombineerd met een zelfreinigende formule voor de veeleisende structuur van mat lakwerk.

Stickerwinkel.com logo