Ontchromen of chrome delete

Ben je ook uitgekeken op het chroom op je auto? Laat het dan ontchromen in mat, satin of glans zwart. Hiermee creëer je afhankelijk van de gekozen folie voor een stoere, moderne of stijlvolle uitstraling. Het wrappen van de chrome delen van een auto wordt ontchromen of chrome delete genoemd. 

Tegenwoordig is het mogelijk om bij de meeste autofabrikanten een black edition pakket te bestellen waardoor sierlijsten, grill en overige sierdelen al zwart zijn. Bij bestaande auto’s die dit niet hebben is het mogelijk om dezelfde uitstraling te creëren door deze onderdelen te laten wrappen. 

Het uit laten voeren van een chrome delete is altijd goedkoper dan de chromen delen bij de dealer te laten vervangen voor zwarte sierdelen.

Wat kunnen wij ontchromen?

Eigenlijk kunnen alle chrome delen zoals dakdragers, sierlijsten bij de ramen, in de bumpers en de grill gewrapt worden. Maar ook complexere vormen zoals een spiegel behuizing van een Tesla kan doormiddel van een chrome delete gewrapt worden. 

Welke keuze in kleuren zijn er voor chrome delete?

Chrome delen worden meestal gewrapt in mat, satin of glans zwart. Maar we kunnen ze ook wrappen in carbon, geborsteld staal, of kleur naar keuze. 

Bij een Tesla’s is het in combinatie met een full carwrap erg mooi om de deurgrepen in dezelfde kleur te wrappen zodat deze als het ware ‘wegvallen’ met als resultaat dat het geheel veel strakker oogt. 

Kunnen emblemen ook gewrapt worden?

Dit wordt wel gedaan, maar wij zijn van mening dat het wrappen van emblemen niet de kwaliteit geeft waar wij achter kunnen staan. Emblemen hebben te scherpe hoekjes waardoor wrappen niet mooi wordt. 

Emblemen spuiten wij dan ook altijd met een 2 componenten lak in mat, satin of glans zwart. We kunnen voor sommige merken zoals bijvoorbeeld Mercedes, Audi en Volkswagen ook mat of glans zwarte emblemen bestellen.

Wij gebruiken geen plasti-dip omdat wij van mening zijn dat dit niet de kwaliteit geeft waar wij onze naam aan willen verbinden.

Hoe wordt een chrome delete uitgevoerd?

Het wrappen van de chrome delen is een secuur werk. De raamlijsten zitten meestal vast op de auto en kunnen niet altijd gedemonteerd worden. Bij de raamlijsten zitten altijd rubberen strips die strak tegen het chrome aanzitten. Omdat we de folie strak langs de chrome delen moeten snijden is een vaste hand en de juiste manier van snijden essentieel. Wij weten uit ervaring hoe wij moeten snijden zodat wij niets beschadigen. 

Alle overige delen die wel gedemonteerd kunnen worden zoals de grill in de bumper worden door ons ook altijd gedemonteerd. De grill in de bumper kan ook ontchromed worden als de bumper en grill op de auto blijft zitten. Echter heeft dit als nadeel dat de folie niet goed tot aan de zijkanten van de grill aangebracht kan worden. Hierdoor kan er nog steeds een randje chrome zichtbaar blijven, of er kan vocht achter de folie komen waardoor de folie op den duur los gaat laten.

Wij demonteren altijd de gehele bumper bij het ontchromen van een grill. De grill wordt dan losgemaakt van de bumper en apart gewrapt waardoor we de folie op de juiste manier aan kunnen brengen. Dit kost extra tijd, maar kwaliteit en het perfecte eindresultaat is het enige wat telt.

Ook bij de chromen spiegels van een Tesla gaan we niet voor de snelle methode. De spiegels worden gedemonteerd, en in zijn geheel uit elkaar gehaald en ieder deel afzonderlijk ontchromed. 

Hoe lang zijn wij bezig met een chrome delete?

Dit is afhankelijk van de hoeveelheid chrome die erop een auto zit. Bij een Tesla is dit meer dan bij de meeste europese auto’s. Zit er veel chrome op de auto wat u allemaal ontchromed wilt hebben, dan zijn wij hier twee dagen mee bezig. Is het alleen de raamlijsten en de grill, dan kost dit een dag. 

Service & Garantie

  • 3 jaar garantie op de montage
  • Gratis leenauto tijdens het wrappen
  • De duurzaamheid van de folie is minimaal 6-7 jaar.

Chrome Delete feiten

  • Je kan met gewrapte chrome delen door de wasstraat
  • Veel goedkoper dan een set nieuwe lijsten, grill en dakdragers
  • De wrap is na jaren zonder beschadigingen eenvoudig te  verwijderen
  • Door keuze tussen mat, satin en glans heb je meer keuze dan bij de dealer

Chrome Delete bij een Audi RS5 in mat zwart

Tesla Model S: Grill mat zwart gewrapt & embleem gespoten.

Sierlijsten BMW 330i gewrapt in glans zwart

Emblemen Mercedes A Klasse gespoten met 2 componenten lak in glans zwart

Nieuwe zwarte letters Range Rover

Tesla Model S Chrome Delete in Matt Black

Tesla Model 3 Chrome Delete in Satin Black

Mini Cooper Chrome Delete in Glans Zwart

Tesla Model 3 gespoten in Mat Zwart

Stickerwinkel.com logo