differ_before_image

ONTCHROMEN

Ben je ook uitgekeken op het chroom op je auto? Laat het dan ontchromen in mat, satin of glans zwart. Hiermee creëer je afhankelijk van de gekozen folie voor een stoere, moderne of stijlvolle uitstraling. Het wrappen van de chrome delen van een auto wordt ontchromen of chrome delete genoemd. 

Tegenwoordig is het mogelijk om bij de meeste autofabrikanten een black edition pakket te bestellen waardoor sierlijsten, grill en overige sierdelen al zwart zijn. Bij bestaande auto’s die dit niet hebben is het mogelijk om dezelfde uitstraling te creëren door deze onderdelen te laten wrappen. 

Het uit laten voeren van een chrome delete is altijd goedkoper dan de chromen delen bij de dealer te laten vervangen voor zwarte sierdelen.

Wat kunnen wij ontchromen?

Eigenlijk kunnen alle chrome delen zoals dakdragers, sierlijsten bij de ramen, in de bumpers en de grill gewrapt worden. Maar ook complexere vormen zoals een spiegel behuizing van een Tesla kan doormiddel van een chrome delete gewrapt worden. 

Bij deze Audi Q5 hebben we de grill laten spuiten. Deze is vaak grijs van kleur en het is mooier als deze satin zwart gespoten wordt. Al het spuitwerk besteden wij uit aan een schadeherstelbedrijf die het spuit met 2 componentenlak.

differ_before_image

Chrome delete in glans zwart

Chrome delen worden meestal gewrapt in satin of glans zwart, en soms in mat zwart. Maar we kunnen ze ook wrappen in carbon, geborsteld staal, of kleur naar keuze. 

Op de foto links zijn de raamlijsten gewrapt met glans zwarte folie.

Chrome delete in mat zwart

Bij deze Audi is naast het volledig wrapppen in Nardo Grey het chrome en spiegelkappen gewrapt in mat zwart.

Chrome delete in satin zwart

Deze Tesla is gewrapt in Satin Dark Grey en ontchromed in satin zwart.

Kunnen emblemen ook gewrapt worden?

Dit wordt wel gedaan, maar wij zijn van mening dat het wrappen van emblemen niet de kwaliteit geeft waar wij achter kunnen staan. Emblemen hebben te scherpe hoekjes waardoor wrappen niet mooi wordt. 

Emblemen spuiten wij dan ook altijd met een 2 componenten lak in mat, satin of glans zwart. We kunnen voor sommige merken zoals bijvoorbeeld Mercedes, Audi en Volkswagen ook mat of glans zwarte emblemen bestellen.

Wij gebruiken geen plasti-dip omdat wij van mening zijn dat dit niet de kwaliteit geeft waar wij onze naam aan willen verbinden.

Uw auto is bij ons in goede handen als u van mening bent dat uw auto meer is dan alleen een vervoersmiddel

Voorbeelden

Onderstaande Tesla Model S hebben wij ontchromed in Satin Zwart.

Tesla Model S Chrome Delete in Matt Black. De letters kunnen niet gewrapt worden, maar eventueel wel gespoten. 

Tesla Model 3 Chrome Delete in Satin zwart.

Hoe wordt een chrome delete uitgevoerd?

Het wrappen van de chrome delen is een secuur werk. De raamlijsten zitten meestal vast op de auto en kunnen niet altijd gedemonteerd worden. Bij de raamlijsten zitten altijd rubberen strips die strak tegen het chrome aanzitten. Omdat we de folie strak langs de chrome delen moeten snijden is een vaste hand en de juiste manier van snijden essentieel. Wij weten uit ervaring hoe wij moeten snijden zodat wij niets beschadigen en niet in de rubbers snijden.

Alle overige delen die wel gedemonteerd kunnen worden zo veel mogelijk gedemonteerd. Bij de chromen spiegel delen van een Tesla gaan we niet voor de snelle methode. De spiegels worden gedemonteerd van de auto, en in zijn geheel uit elkaar gehaald en ieder onderdeel wordt afzonderlijk ontchromed. 

Hoe lang zijn wij bezig met een chrome delete?

Dit is afhankelijk van de hoeveelheid chrome die erop een auto zit. Bij een Tesla is dit meer dan bij de meeste europese auto’s. Zit er veel chrome op de auto wat u allemaal ontchromed wilt hebben, dan zijn wij hier twee dagen mee bezig. Is het alleen de raamlijsten , dakdragers en de grill, dan kost dit een dag. 

Chrome Delete feiten

Service & Garantie

 • Graag ontvangen wij een aantal foto's van uw auto zodat wij u goed kunnen adviseren. Wij beantwoorden uw aanvraag binnen 5 dagen. Aanvragen via WhatsApp beantwoorden wij meestal binnen een dag. Ons WhatsApp nummer is: 078-2032323. Op dit nummer kunt u ons ook bellen.
  Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, jpeg, png, pdf, Max. bestandsgrootte: 32 MB, Max. aantal bestanden: 10.
  • Sectie-einde

  Wij zijn gesloten

  I.v.m. de voorjaarsvakantie zijn wij gesloten van 19 februari t/m 25 februari.

  U kunt ons bereiken via e-mail op info@customwraps.nl of via whatsapp op 078-2032323.

  Telefonisch zijn wij even niet bereikbaar.