Werkwijze

Het wrappen van auto’s is tegenwoordig vrij gewoon. Helaas is er nogal wat vervuiling in de markt waarbij snelheid boven kwaliteit gaat. Bedrijven die geen onderdelen demonteren, die goedkope folies gebruiken, of bedrijven die het erbij doen. Ik ben gespecialiseerd in het wrappen van auto’s en heb diverse trainingen gedaan bij Avery Dennison en 3M. Sinds 2015 wrap ik auto’s, eerst als freelancer en sinds 2017 heb ik een eigen carwrap bedrijf. De kennis en ervaring is dus ruimschoots aanwezig.

De kwaliteit van een goede carwrap zit hem voornamelijk in degene die de folie plakt. Maar zit ook in de juiste voorbereiding en de juiste werkwijze, alleen dan is een perfect resultaat mogelijk.

Carwrapping is een vak en vereist vakmanschap, vakkennis, tijd en veel geduld. Een auto wrappen doe ik niet in 1-2 dagen zoals sommige carwrap bedrijven aangeven. Dit is absoluut onmogelijk. Als dit toch gedaan wordt, dan is er gekozen voor de makkelijkste weg. En dat is vaak niet de beste weg.

Hieronder hebben wij de stappen uiteen gezet die nodig zijn voor een perfecte carwrap waar u jarenlang plezier van zal hebben.

Voorbereiding (dag 1):

Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom besteden wij veel tijd aan de voorbereiding voordat wij de folie aan gaan brengen.

Het schoonmaken van de auto besteden wij uit aan een professionele Car Detailer (Mira Reflexio) die uw auto schoonmaakt en daarna het hardnekkige vuil verwijderd met een kleibehandeling. Hierdoor wordt al het vuil zoals hars van bomen, teer, vogelpoep, etc. verwijderd waardoor er een glad, schoon, wax en vetvrije ondergrond ontstaat die nodig is om te kunnen wrappen.

Op de bovenste foto hiernaast lijkt de auto schoon, totdat je van dichtbij gaat kijken. Dit hardnekkige vuil kan alleen verwijderd worden met een kleibehandeling, en dit laten wij dan ook altijd bij iedere auto doen. of uw auto 1 maand oud is of 5 jaar oud maakt niet uit. Ook bij een nieuwe auto kan er wax opzitten wat er af moet voordat wij kunnen beginnen met wrappen. Wij nemen met het belangrijkste deel van de carwrap geen risico. De ondergrond is het belangrijkste deel voor een mooi resultaat!

Demonteren (dag 1):

Na het schoonmaken van de auto is het tijd om diverse onderdelen te verwijderen zodat we de folie overal goed kunnen aanbrengen. Denk hierbij aan de wielen, handgrepen, spiegels en spiegelkappen, dak vin antenne, dak rails, bumpers, achterlichten, koplampen, mistlampen en sierstrips. En verder alles wat nodig is om de folie goed te kunnen plakken voor het beste resultaat. Wij demonteren ook altijd alle 4 de wielkast bekleding omdat hier altijd zand en vuil op blijft zitten. Als ze zouden blijven zitten, dan is de kans groot dat er een paar zandkorreltjes achter de folie terecht komen en dit zie je van dichtbij. De wielkast bekleding worden overigens ook helemaal schoongemaakt voordat ze weer gemonteerd worden.

Hiernaast ziet u een voorbeeld van een Range Rover Sport en een Tesla Model 3 waarvan de bumper en de koplampen gedemonteerd zijn zodat we de bumper en de zijschermen kunnen wrappen.

Er zijn carwrappers die niets of veel minder demonteren waardoor de folie niet ver genoeg achter de koplampen en bij de naden aangebracht kan worden. Op het eerste gezicht zie je het verschil niet, totdat je van dichtbij gaat kijken. Tevens is er een risico dat er vocht achter de folie komt en de folie los gaat laten.

Nadat de verschillende onderdelen gedemonteerd zijn worden deze afzonderlijk ook nog schoongemaakt zodat ook achter de randen van bijvoorbeeld de bumpers alles goed schoon is. Als er zandkorreltjes achter de folie komt, dan zie je dit door de folie heen.

Samen met het wassen van de auto zijn wij hier minimaal 1 dag mee bezig.

Wrappen Dag 2 t/m dag 5-6):

We kunnen nu bijna gaan wrappen. Eerst moeten we de auto ontvetten met Avery Surface Cleaner om alle wax, siliconen en andere resten die na de klei behandeling op de lak zijn blijven zitten te verwijderen. Alleen dan hecht de folie optimaal en heeft u jaren plezier van uw wrap.

Daarna kunnen we gaan wrappen en dit doen wij alleen met de hoogwaardige folie van 3M of Avery Dennison. Wij wrappen altijd om de randen heen, en snijden niet langs de randen. Het voordeel is dat je bij de randen de originele kleur niet kan zien en folie blijft beter zitten omdat er geen vocht achter kan komen.

Bij de randen waar veel opspattend water komt zoals bij de wielkasten gebruiken wij een edge sealer om de randen van de folie af te sluiten zodat er geen water achter kan komen.

Na het wrappen kan de auto voorzien worden van Meguiar’s Paint Protect. Dit is een beschermende sealant welke geschikt is voor glans, satin en matte folies. Dit product beschermd de auto tot enkele wasbeurten tegen aanhechten van vuil. Matte folies worden door dit product wel iets minder mat.

We kunnen tegen meerprijs ook een coating aanbrengen op de folie. Dit is een zeer hoogwaardige coating, speciaal voor carwrap folie die 20.000 km werkzaam blijft. Voor meer informatie kan je bij ‘Diensten‘ kijken. Deze coating is geschikt voor glans en matte folies.

U krijgt van ons een flacon Meguiar’s Paint Protect mee en ook een flacon Avery Dennison Supreme Wrap Power Cleaner waarmee u uw kostbare wrap kunt onderhouden.

Conclusie:

Ieder project en iedere auto krijgt bij ons dezelfde aandacht en behandeling die het verdient. Wij wrappen uw auto niet in 1-2 dagen, want dan zouden we niet alle bovenstaande stappen zo grondig uit kunnen voeren. Gemiddeld zijn wij 5-6 dagen aan een auto bezig. Uiteraard is het wrappen van uw voertuig op deze manier duurder, maar dan heeft u ook een perfecte wrap waar u langer plezier van heeft. Wij geven niet voor niets 5 jaar garantie bij voertuigen jonger dan 3 jaar en de reviews van klanten bevestigen de kwaliteit die wij afleveren.

Mocht u meer informatie willen over het wrappen van uw voertuig, neem dan vrijblijvend contact met ons.

Nacontrole (dag 6-7):

Nadat de auto helemaal gewrapt is, wordt deze weer in elkaar gezet en nagelopen. Omdat we in de vorige stappen grondig te werk gaan, is er zelden nog iets te verbeteren. Het gaat dan voornamelijk om het aflever klaar maken zoals emblemen erop plakken en de wrap schoonmaken en eventueel behandelen met een sealer of coating.

Zoals uw ziet is het wrappen van een auto niet eenvoudig en alleen weggelegd voor vakmensen die trots zijn op het vak. Alleen dan bent u verzekerd van een perfecte wrap waar u jaren plezier van heeft.

Dat wij garant staan voor kwaliteit blijkt wel uit onze goede beoordelingen via Klanten Vertellen.

Stickerwinkel.com logo