WRAP ONDERHOUD

Iedere auto heeft onderhoud nodig en een gewrapte auto dus ook. Wij kunnen dit voor u verzorgen of kunnen u uitleggen welke producten u hier het beste voor kunt gebruiken.

Gyeon onderhoudsproducten

Er zijn verschillende soorten onderhoudsproducten voor een gewrapte auto. 

Net als bij onderhoudsproducten voor lak, is er voor de bescherming van folie ook een keuze uit een Sealant en een Coating.

Een sealant beschermd de lak, maar is meer een tijdelijke oplossing. Na enkele wasbeurten is de sealant eraf en dient het opnieuw aangebracht te worden. Een coating is een harde laag die de lak eronder beschermd. Het wordt ook wel eens glascoating of lak verzegeling genoemd. In deze termen zit geen verschil en is alleen de naam die verschillende car detailers eraan geven. De levensduur van een coating is vele malen langer dan een wax of sealant.

Bij het gebruik van een Sealant merk je dat het vuil minder goed hecht en water er makkelijker afloopt. Bij een coating zal dit zelfreinigende vermogen nog beter merkbaar zijn, en dan ook nog voor een veel langere periode. 

Hoe lang een coating mee gaat is lastig te zeggen omdat het afhankelijk is van meerdere factoren. Denk hierbij aan de weersomstandigheden, het aantal km’s die er met de auto gereden wordt, of de auto met de hand gewassen wordt of door de wasstraat gaat. Echter kan er als indicatie aanhouden dat een coating ongeveer 20.000 km zijn werk blijft doen

Gyeon Sealant

Gyeon Cure Matte is speciaal ontworpen voor het onderhouden van folie. U kunt deze sealant makkelijk zelf aanbrengen met een Gyeon microvezel doek. 

De sealant beschermd de folie waardoor deze vuil en water afstotend wordt. Ook zal vuil makkelijker te verwijderen zijn.

Gyeon Q2 Matte Carwrap Coating

Q2 Matte is een unieke Quartz-coating gemaakt voor matte lakken en folies. De kleur van de lak wordt geoptimaliseerd zonder de matte finish van het lakwerk en de folies te veranderen.

De Q2 Matte is makkelijk aan te brengen en het lakwerk heeft maar één laag nodig. De Q2 Matte heeft zeer waterafstotende eigenschappen en heeft een uitstekende duurzaamheid op matte autolakken, van gemiddeld 12 maanden of 20.000 kilometer.

Door het gebruik van de Q2 Matte is de auto beschermd tegen kleurveranderingen en oxidatie. Het beschermt tegen sterke chemicaliën, strooizout en tegen UV-straling. De coating is resistent tegen alle soorten chemicaliën met een pH waarde van 2 tot 11.

Waarom niet spuiten?

Een van de voordelen van een carwrap ten opzichte van spuiten is dat je met een carwrap altijd weer een andere kleur kan kiezen als je iets nieuws wilt en dat is een stuk goedkoper dan opnieuw laten spuiten. 

Ook kan je altijd terug naar de originele kleur door de folie te verwijderen.

Carwrap feiten

Service & Garantie

Uw auto is bij ons in goede handen als u van mening bent dat uw auto meer is dan alleen een vervoersmiddel

Hoe wordt een auto gewrapt?

Het wrappen van een auto is niet zomaar gedaan. Het hele proces van schoonmaken, demonteren van onderdelen en wrappen kost tussen de 5 en 7 dagen. Op onze werkwijze pagina kunt u lezen hoe wij een auto wrappen en wat erbij komt kijken.

Na het schoonmaken van de auto is het tijd om diverse onderdelen te verwijderen zodat ik de folie overal goed kunnen aanbrengen. Denk hierbij aan de wielen, handgrepen, spiegels, spiegelkappen, dak vin antenne, dak rails, bumpers, achterlichten, koplampen, mistlampen en sierstrips.

Wij wrappen altijd om de randen heen, en snijden niet langs de randen. Het voordeel is dat je bij de randen de originele kleur niet kan zien en folie blijft beter zitten omdat er geen vocht achter kan komen.

Bij de randen waar veel opspattend water komt zoals bij de wielkasten gebruiken wij een edge sealer om de randen van de folie af te sluiten zodat er geen water achter kan komen.

Bescherming, garantie en duurzaamheid

Het bijkomend voordeel van het wrappen van een voertuig is dat de folie uw kostbare bezit en de originele lak van uw auto beschermd. Ik wrap alleen met hoogwaardige folie van 3M en Avery Dennison. Dit zijn beide superieure folie merken met een minimale levensduur van 6-7 jaar. Ik wrap niet met door u aangeleverde folies.

Op alle auto’s van 3 jaar en jonger geef ik 5 jaar garantie op de montage. Is uw auto ouder dan 3 jaar, dan is de garantie afhankelijk van de staat van de lak. Meestal geef ik dan nog steeds 3 jaar garantie op de montage. Dit is meer dan de meeste carwrap bedrijven als garantie geven. 

De folie zal bij normale omstandigheden niet zomaar loslaten. Op plekken waar veel water komt zoals bij de wielkasten gebruik ik altijd een edge sealer om de randen van de folie te beschermen zodat er geen water achter de folie kan komen. 

Als u uitgekeken bent op de kleur of de auto aan het einde van de leaseperiode zit, dan is de folie eenvoudig te verwijderen en is de lak eronder nog zo goed als nieuw. De folie beschermd de lak tegen dagelijkse slijtage. Ook heeft u met een gewrapte auto minder last van steenslag schade.

Mocht u toch een kras of beschadiging hebben in de folie, dan kunt u het beschadigde deel eenvoudig opnieuw kan laten wrappen waarbij er bij de meeste kleuren geen kleurverschil te zien zal zijn.

Wat kan er gewrapt worden?

Alle gespoten delen kunnen gewrapt worden en zitten bij de prijs in onze offerte inbegrepen. Wilt u dat ik kunststof delen wrap, dan moeten deze eerst gespoten worden met een 2 componenten primer voordat deze gewrapt kunnen worden.

Emblemen, velgen en remklauwen kunnen niet gewrapt worden. Deze kunnen wel gespoten worden met een 2 componentenlak. Velgen en remklauwen kunnen ook gepoedercoat worden. Op de Velgen en Remmen pagina kunt u alles lezen over de mogelijkheden die er zijn voor velgen en remklauwen.

Ik wrap uiteraard niet alleen auto’s, maar ook andere voertuigen zoals boten, vrachtauto’s, etc.

 • Graag ontvangen wij een aantal foto's van uw auto zodat wij u goed kunnen adviseren. Wij beantwoorden uw aanvraag binnen 5 dagen. Aanvragen via WhatsApp beantwoorden wij meestal binnen een dag. Ons WhatsApp nummer is: 078-2032323. Op dit nummer kunt u ons ook bellen.
  Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, jpeg, png, pdf, Max. bestandsgrootte: 32 MB, Max. aantal bestanden: 10.
  • Sectie-einde

  Wij zijn gesloten

  I.v.m. de voorjaarsvakantie zijn wij gesloten van 19 februari t/m 25 februari.

  U kunt ons bereiken via e-mail op info@customwraps.nl of via whatsapp op 078-2032323.

  Telefonisch zijn wij even niet bereikbaar.